Skip to main content

Zeer gepassioneerd
met een creatieve geest

Rita Gemerts is een zeer gepassioneerde sportvrouw met een creatieve geest.

Haar expertise gaat vooral uit naar:

  • Projecten begeleiden op het gebied van het bevorderen van de gezonde leefstijl;

  • Recreatieve sportactiviteiten en sportevenementen organiseren en uitvoeren;

  • Scholen en bijscholen van sportvrijwilligers en actieve buurtbewoners;

  • Trainingen geven om kracht, conditie en uithoudingsvermogen op te bouwen of te verbeteren.

Sport en Bewegen combineer ik ook met mijn andere passie: Muziek.
Ik ben een semi-professioneel zangeres die naast optredens de muziek fuseert met bewegen in zangworkshops Free Your Voice en Body percussion.

“Sinds ik kon lopen heb ik altijd van sporten gehouden.”

Mijn droom kwam uit

Op de lagere school kon ik niet stilzitten in de schoolbanken. Dit gold ook voor mijn leerjaren op het Voortgezet Onderwijs.

Alleen tijdens de gymuren was ik intens gelukkig. Dolblij was ik toen ik de sporttest had gehaald en werd aangenomen op de sportacademy CIOS (Centraal Instituut voor Opleiding tot Sportleider).

Mijn droom kwam uit: elke dag sporten, de leerstof ging over sporten en in mijn vrije tijd deed ik aan … sport.

Mensen helpen

Ik ging nadenken over hoe ik met mijn passie, sport, andere mensen kon helpen. Zo kwam ik terecht in het maatschappelijk werkveld waar sport als middel wordt gebruikt. Als middel om geweldige doelen te bereiken zoals: bevorderen gezonde leefstijl, zelfredzaamheid, duurzaamheid, participatie, kansen op de arbeidsmarkt verhogen.

Bijna 25 jaar heb ik bij afdeling Sport van stadsdeel Noord als Sportbuurtwerker veel aandachtsgroepen in beweging gekregen.

Fietslessen voor vrouwen, vrouwensport, ouderensport, vakantie activiteiten voor de jeugd, jongerensport. Mijn passie kon ik delen en geloof het of niet, mijzelf in het zweet werken voor en met de beweeggroepen deed me goed.

Ray-Action

Na 25 jaar was het tijd om voor mezelf te beginnen. In 2009 richtte ik mijn eenmanszaak op, RAY-action Sport en Bewegen.

RAY-action Sport en Bewegen is het synoniem voor laagdrempelig aanbod van beweegactiviteiten en evenementen voor iedereen.

R. A.Y. bestaat uit de beginletters van mijzelf en mijn twee dochters (Rita, Aisa en Yasmine) en staat voor stimuleren van de gezonde leefstijl voor jong en oud, met en zonder beperking.

Action betekent in actie komen/in beweging komen

Sport en Bewegen staat voor een middel om het welzijn van de mens op alle vlakken te verbeteren.